Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZDRAVLJE i LEPOTA

Zašto je surutka tako zdrava? Kako se koristi za regeneraciju jetre?

Surutka ili sirutka je tečnost koja se dobije iz kravljeg mlijeka prilikom izrade sira. Surutka je jako bogata mineralima, vitaminima, aminokiselinama, proteinima i drugim tvarima koje su zdrave za naš organizam.

Kako se radi o tekućini, znamo da ona brzo stiže do svih organa putem kojih se nadoknađuju mnogi nedostaci u našem organizmu. Zbog niske pH vrijednosti prijenos do organa je veoma brz i učinkovit.

U jednoj litri surutke možemo naći tek 360 kilokalorija, što je upola manje od kalorija koje možemo pronaći u jednoj litri svježeg mlijeka. Pored spomenutog, surutka u sebi sadrži i bjelančevine.

Minerali koje pronalazimo u surutki održavaju tonus stanica te sprečavaju visok krvni tlak, moždani udar i infarkt. Proteini sa druge strane sprečavaju osteoporozu, reguliraju kolesterol, zaustavljaju djelovanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i ono najvažnije, regeneriraju jetru.

Treba znati da intenzivna ishrana surutkom, u svim njenim originalnim ili derivatnim oblicima, dovodi do brže regeneracije bolesnih mjesta u organizmu.

Priprema sirutke je objašnjena na linku.

Kada se surutka redovno konzumira, ona će pomoći regeneraciji jetre. Naime, jetra je jedini organ u čovjeka koji ima sposobnost regeneracije, a surutka se pokazala kao najbolji prirodni lijek za pomoć kod regeneracije.

Potrebno je u dužem periodu svakodnevno piti surutku, barem 0,5 litra, a poželjno je i litru dnevno, a u tom periodu treba izbjegavati masnu hranu, alkohol, cigarete i druge materije koje oštećuju jetru.

Da bi se postiglo što bolje i brže izlječenje poželjno je u isto vrijeme redovno u ishrani upotrebljavati i mladi sir. Najbolje ga je jesti za doručak, i to na prazan stomak.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-11-04 20:50:03. izvor: Kako Leciti

88 thoughts on “Zašto je surutka tako zdrava? Kako se koristi za regeneraciju jetre?

Comments are closed.