Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZANIMLJIVOSTI

Ljekoviti gavez – Zaboravljeni lijek prirode

Ljekoviti gavez – Zaboravljeni lijek prirode koji trebamo opet upoznati

Ljekoviti gavez je danas pomalo zaboravljen. Ipak, trebate znati da se radi o izrazito ljekovitoj biljci. Pročitajte koliko je gavez ljekovit.

Gavez u sebi sadrži karotin, alkaloide, tanine, glikozide, sluzi, smole, eterično ulje, no najvažniji njegov sastojak je alantoin.

Alantoin je aktivna prirodna tvar sa snažnim keratoličkim djelovanjem koja potiče rast stanica u kostima, vezivnom i potkožnom tkivu.

Zbog tog je sastojka gavez jedan od najboljih lijekova za zacjeljivanje vanjskih i unutarnjih rana, oteklina, posjekotina, ogrebotina, modrica, lomova i krvarenja.
Koristi se i kod uganuća, iščašenja, nategnuća mišića i tetiva.
Oblozi gaveza su djelotvorni kod psorijaze, čireva, proširenih vena, karpalnog sindroma te kod upale kostiju.
Gavez je odličan prirodni lijek jer smanjuje bol

Znanstvenici tvrde da bi mast od gaveza mogla pomoći milijunima ljudi protiv bolova u leđima. U istraživanjima je spomenuta mast od gaveza smanjila bolove za 95 posto, počevši djelovati u roku od sat vremena.
Gavez učinkovito uklanja i druge vrste bolova te se pokazao odličnim u obliku gela protiv bolova kod iščašenja zglobova i osteoartritisa koljena.
Gavez pomaže kod deformacije palca, pa u nastavku pročitajte kako djeluje. Gavez je jedina poznata biljka koja liječi i uklanja čukljeve – deformacije kosti palca, za koje moderna medicina nema nikakva rješenja osim bolne operacije. Liječenje čukljeva mašću gaveza i tinkturama ove biljke može trajati i do godinu dana, ali valja biti uporan.
Gavez može pomoći kod sljedećih zdravstvenih problema: psorijaze, čireva, proširenih vena, deformacije palca, uganuća i iščašenja, reume i artritisa, bolova u leđima, vanjskih i unutarnjih rana, lomova i krvarenja te kod oteklina i ogrebotina.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-10-21 15:45:35. izvor: Kako Leciti