Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Hrana koja bivšim i sadašnjim pušačima pomaže očistiti pluća

Najbolji način za spriječiti bilo koju od tih bolesti je, naravno, prestanak pušenja. No, za sve one koji su pušači ili bivši pušači postoji pojedina hrana koja malo čisti pluća i tako smanjuje rizik od obolijevanja.

Vegetable
Čak 90 % oboljelih od raka pluća tu su opasnu bolest dobili zbog cigareta. Muškarci koji puše imaju 23 puta veće šanse, a žene pušačice 13 puta veće šanse da obole od raka pluća.
Osim raka, pušenje uzrokuje brojne druge zdravstvene probleme poput bolesti srca, srčanih udara te kronične opstruktivne plućne bolesti.
Najbolji način za sprečavanje bilo koju od tih bolesti je, naravno, prestanak pušenja. No, za sve one koji su pušači ili bivši pušači postoji pojedina hrana koja malo čisti pluća i tako smanjuje rizik od obolijevanja.
Prema istraživanju objavljenom u časopisu “Cancer” određeno voće i povrće sadrži određene vrste flavonoida koji pomažu pri prevenciji raka kod pušača.
Stručnjaci stoga preporučuju jesti što više jagoda, prokulica, jabuka, graha i luka te obavezno piti zeleni i crni čaj. Ovo voće i povrće trebalo bi uvrstiti u tri obroka dnevno.
Također, preporučuje se i hrana bogata fitoestrogenima koja također smanjuje rizik od pojave raka pluća kod pušača, ali i nepušača.
Hrana bogata fitoestrogenima je soja, slanutak, raž, sjemenke lana, mrkva, špinat, brokula, grah, grašak, klice i drugo povrće.
Osim toga, za čišćenje pluća preporučuju se i papaja, dinja, raštika, bundeva, kukuruz, crvena paprika, mandarine, naranče i breskve.

Sličan Post 2015-11-23 13:31:00. izvor: Kako Leciti