Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Ljekovita biljka – Odoljen

Ljekovita biljka – Odoljen – Učinkovit je u liječenju nesanice, te može poboljšati kvalitetu sna

Ljekoviti odoljen je zeljasta biljka koja voli vlažna mjesta, a tijekom ljetnog razdoblja na vrhovima stabljika se pojavljuju bijeli ili crveni cvjetovi. Može narasti do dva metra, a nalazi se diljem Europe i Azije.
Za dobar i miran san uzmite odoljen.
Rizom (podzemna stabljika) se koristi za pripremu prašaka, suhih ekstrakata, otopina za piće i alkoholnih ekstrakata. Vade se u jesen, te suše na niskoj temperaturi.
Sastojci odoljena imaju sedativni učinak, a sastojak gama-amino-butirinska kiselina može zaustaviti prijenos signala u mozgu.
Odoljen se koristi za smirivanje, po čemu je poznat, a antispazmatsko djelovanje ima zahvaljujući valepotriatima i valerenskoj kiselini.

Učinkovit je u liječenju nesanice, te može poboljšati kvalitetu sna. Za liječenje manjih nervnih poremećaja koriste se kapsule i tekući ekstrakt. Odoljen ima sposobnost liječenja poremećaja koji nastaju zbog tjeskobe i zabrinutosti.

Odoljen se ne smije uzimati s drugim biljkama koje imaju sedativni učinak, a nakon uzimanja odoljena, barem nekoliko sati ne sjedajte za volan automobila. Biljka može utjecati na smanjenje koncentracije.

Sličan Post 2016-10-19 12:31:07. izvor: Kako Leciti