Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Ljekovita biljka – Pupavica – Smola potiče jačanje imunološkog sustava u tijelu zahvaljujući svojim antiseptičkim i protugljivičnim svojstvima

Pupavica, echinacea angustifolia je biljka koju su Indijanci koristili za liječenje zmijskih ugriza i rana. Postoje tri vrste pupavica koje se uzgajaju u ljekovite svrhe, a osim toga, biljka se nalazi u vrtovima.
Biljka odlično djeluje na proces kojim stanice imunološkog sustava uništavaju strana tijela u našem organizmu.

Korijenje i cvjetovi se koriste za pripremu tinktura, ekstrakata i prašaka. Korijen je blagog mirisa te se uzima od biljke stare najmanje četiri godine.

Sadrži hlapljivo ulje, polisaharide, smole, te glukozide koji imaju antibakterijska i antivirusna svojstva. Smola potiče jačanje imunološkog sustava u tijelu zahvaljujući svojim antiseptičkim i protugljivičnim svojstvima.

Ova se biljka često koristi za liječenje gripe, prehlade, upale grla i bronhitisa u obliku kapsula ili tinktura. Dobra je za liječenje infekcija gornjeg dišnog sustava, te infekcija mokraćnog sustava.

U konzultaciji s liječnikom pupavica se može koristiti s drugim lijekovima za podizanje imuniteta koji je oslabljen zbog uzimanja, na primjer, kemoterapije u osoba koje boluju od raka.

Pozitivno djeluje na fagocitozu, odnosno proces kojim stanice imunološkog sustava uništavaju strana tijela u organizmu.

Sličan Post 2018-07-07 00:03:35. izvor: Kako Leciti