Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Naučite slušati što vam tijelo govori

Kada kažemo da imamo tijelo, misli, osjećaje i duhovni aspekt sebe kao bića, zapravo razdvajamo cjelinu. Ništa od toga nije odvojeno jedno od drugoga već je isprepleteno i čini jednu povezanu cjelinu. Međutim ovakva podjela nam ponekada olakšava razumijevanje sebe i različitost procesa koji se odvijaju u pojedinim dijelovima cjeline.

Sve to je zapravo različita manifestacija svijesti. Svijest se manifestira kao osjećaj, misao, senzacija, ili pak naše tijelo (mršavo, debelo, spretno, nespretno…svakakvo). Svijest se manifestira i kao sve ostalo što postoji u univerzumu, nama vidljivo ili nevidljivo.

Tijelo sve pamti

Tijelo je zapravo svjesno i inteligentno, a u njemu je pohranjeno puno više sjećanja nego u našem svjesnom umu. Stoga naučiti slušati tijelo znači naučiti govoriti jezik podsvijesti.
Tijelo se sjeća svih doživljaja i događaja koji su se dogodili u našem životu, dok se naš svjesni um sjeća samo dijelova života kroz slike/misli. Tijelo je sve doživjelo, a um priča priču.
Tako npr. moglo se desiti da ste u prošlosti doživjeli neku traumu, ali zbog neugode potisnuli događaj iz svjesnog uma. Time događaj nije nestao (iako nije stvaran u sadašnjem trenutku i nema ga više), već je ostao zapisan u našim stanicama kao sjećanje na podražaj. Možda ga se uopće ne sjećate, ali on pulsira u Vama i utječe na Vašu sadašnjost.
U tom slučaju, kada dođemo u sličnu situaciju, onoj koja se dogodila u prošlosti, naše tijelo će reagirati. Ako se radi o neugodnom sjećanju to će naravno izazvati stres za psihosomatski sustav. Možda nam na svjesnoj razini neće biti jasno zašto tako intenzivno reagiramo na neku situaciju, ali tijelo će se znojiti, tresti, zgrčiti i sl.
Dakle naš svjesni um kaže: pa nemaš se čega bojati, a reakcija tijela kaže drugo. U tom slučaju bitno je poslušati reakciju tijela jer nam ona otvara vrata podsvijesti i imamo mogućnost otkriti što se zapravo događa unutar nas, te vratiti duh/tijelo sustav u balans, iscijeliti davnu traumu i osloboditi se. Stoga je tijelo divan alat za povratak sebi.

yoga

Intuicija također progovara kroz tijelo

Naša unutarnja mudrost se izražava i kroz senzacije u tijelu; grčenje želuca, opuštanje mišića, osjećaj širenja, skupljanja, topline oko srca itd. Stoga za neke životne odluke zaista možete upitati tijelo.
Npr. dvoumite se da li ići na putovanje ili ne; Zatvorite oči i povežite se s tijelom. Vizualizirajte jednu i drugu mogućnost i pratite reakcije tijela. Ako se tijelo širi, osjeća lagano, toplo, ugodno, radosno onda je unutarnja mudrost rekla DA. Ako se tijelo grči, ubrzava disanje, znoji se, istražite zašto se pojavljuje ta neugodna reakcija. Pronađite njezin uzrok i dobiti ćete odgovor.
Možda nećete odmah moći osjetiti te suptilne senzacije u tijelu kao odgovore, ali što više budete to prakticirali naučit ćete jezik tijela i biti će sve jednostavnije i efikasnije.

Sličan Post 2018-09-25 08:38:00. izvor: Kako Leciti