Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Astma – Što je i kako se liječi? Riječ je o pojavi naglog nestajanja daha

Pod astmom (zaduhom) podrazumijeva se naglo nestajanje daha. Neposredan uzrok tome je grč prstenastih mišićnih vlakanaca u finim i sitnim ograncima dušnika, koji se javlja zajedno s otečenom sluznicom.

Zbog toga nastaje toliko suženje da se zrak ne može više povlačiti. Uglavnom je spriječeno izdisanje, zbog čega se zrak u plućima proširi, a plućni mjehurići jako rastegnu.

 

Napuhnuta pluća opet pritisnu ogranke dušnika čime se, iako su pluća prepuna zrakom, javljaju posljedice zagušenja.

Astma nastupa ili naglo, ili raznim predznacima, kao što su glavobolja, umor, povraćanje, proljev i dr.

Nastupi se javljaju, uglavnom, po noći i to obično u prvim satima poslije ponoći. Katkada dolaze u određene dane i sate. Gdjekad dolaze vrlo često i gusto, a kadšto iščeznu na dugo vremena. Kada astma nastupi, bolesnik se budi sav slomljen i gotovo sa strahom da će se zagušiti. Što su jače i napornije kretnje disanja, to se jače javlja osjećaj neugasive potrebe za zrakom.

U prsima se čuje pištanje i šumovi, a to su, u stvari, znakovi sluzi u ograncima dušnika. Ponekad je to tako jako da odzvanja po cijeloj sobi. Cijelo se tijelo bori da bi skratilo to mučno stanje. Postupno grč popušta, disanje postaje slobodnije, a pištanje u prsima mijenja se u vlažno hroptanje jer je gusta sluz postala tekućom. Jaki kašalj izaziva izbacivanje sluzavo gnojnih masa. U nekih bolesnika javlja se povraćanje, štucanje i podrigivanje.

Napad astme može potrajati nekoliko minuta, čak i sati. Nakon toga bolesnik se osjeća umornim i utučenim. Život je rijetko kada u opasnosti iako cijela stvar izgleda opasnom.

 

Liječenje astme prirodnim putem uz pomoć ljekovitog čaja

Sastav čaja: 40 g cvjetova zovine, 40 g stucane zovine bobe, 30 g stucane bobe borovnice, 30 g stabljike komorača, 30 g stucanoga lanenog sjemena, 20 g stabljike timijana, 20 g listova i stucanoga sjemena trbulje, 20 g stabljike majčine dušice i 20 g listova muške bokvice

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava i poklopljeno kuhati 1 minutu. Hladiti poklopljeno. Hladno procijediti i dodati 10 jušnih žlica meda. Dobro promiješati i u jednakim vremenskim razmacima piti 6 puta dnevno po 1 dl. Prije toga svaki put pojesti po 4 češnja očišćenog i stucanog bijelog luka pomiješanog s jednakom količinom meda.

Kod jačeg oboljenja za pripremanje čaja koristiti istu mješavinu trava, s time da se prethodno trave namoče. To se radi tako da se u 1 i pol litru prokuhane i ohlađene vode uvečer stavi 10 g mješavine i moči do jutra. Ujutro se kuha 3 minute, tj. potrebno je da 3 minute ključa poklopljeno. Hladiti poklopljeno, procijediti i dodati 10 jušnih žlica meda. Promiješati i u toku dana popiti 1 litru čaja, uzimajući u 10 navrata po 1 dl u jednakim vremenskim razmacima.

Prije svih napitaka uzeti srednju žlicu soka iscijeđenog iz bijeloga luka. Sok se priprema tako da se bijeli luk stuca i kroz krpu procijedi. Za svaki obrok posebno pripremiti.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-11-03 22:29:31. izvor: Kako Leciti