Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Bolovi poslije amputacija (fantomski bolovi patrljaka)

Dugo vremena nakon amputacija, često godinama, osjećaju se jaki fantomski bolovi, nekada i bolovi na dijelovima koje čovjek više nema.

gavez kakolecitiIskustvo pokazuje da kašasti oblozi od gaveza ublažuju bolove, te se oni postupno izgube.

Isto tako odlično djeluje ekstrakt luka kojega možemo dobiti u homeopatskim ljekarnama. Možemo ga, međutim, lako pripraviti i sami. Na kolute narezanim lukom do grla napunimo bocu i prelijemo s 38 – 40 % žitnom rakijom, ostavimo da stoji 10 dana na suncu ili na drugom toplom mjestu i tada prelijemo u bočice. S tim ekstraktom mažemo patrljke nastale amputacijom.

Velika je pomoć čaj od korijena perunike koje iskopamo u listopadu, operemo sa četkom, objesimo i osušimo. Osušeno korijenje sitno sameljemo, najbolje u starom mlincu za kavu, mak ili mrvice. Pola čajne žličice toga praška nakvasimo preko noći u četvrtini litre vode, tijekom dana popijemo, gutljaj po gutljaj, jednu do dvije šalice toga čaja.

Patrljke tri puta tjedno kupamo u kupkama od majčine dušice, samo da napomenemo da svaku kupku možete zagrijati i još dva puta upotrijebiti. Za jednu kupku uzmite cijelu šaku majčine dušice. Preporučuju se i jastučići od majčine dušice i crvotočine koje tijekom noći stavljamo kao obloge. U jedan jastučić, od lanenog platna, stavljamo 100 do 150 grama navedenoga bilja.

Sličan Post 2015-02-23 09:00:00. izvor: Kako Leciti