Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Izbacivanje kamena iz žuči

Kamen u žuči je usko vezan sa takozvanim zapadnjačkim načinom ishrane, koji sadrži mnogo prerađenih ugljikohidrata i masnoća, a jako malo ili nimalo vlakana.

 

Ukoliko patite od kronične upale žučne kese, najbolje što možete da učinite jeste da se prebacite na ishranu sa vrlo niskim sadržajem masnoća. Za neke ljude, ovo može da znači eliminiranje mesa i uopće namirnica životinjskog porijekla i prelazak na vegetarijanski način ishrane.

U svim slučajevima, ishrana bogata vodo rastvorljivim vlaknima (nalaze se u povrću, voću, pektinu i ovsenim mekinjama) od izuzetne je važnosti u prevenciji, ali i u potpunom otklanjanju već postojećih žučnih kamenaca. Smanjite količinu šećera i prerađenih ugljenih hidrata i pokušajte da tijekom dana jedete češće, ali manje obroke, izbjegavajući one obilne, koji se obično uzimaju na kraju dana.

Alergije na određene namirnice poznate su kao inicijatori upale žučne kese. Posavjetujte se sa ljekarom, ne biste li utvrdili da li su upravo neke određene namirnice uzrok vaših neprijatnosti.

 

Recept protiv žučnog kamenca

Lecitin u granulama (98 % čist): jedna žlica dva do tri puta na dan.
Taurin: Jedna kapsula od 250 mg, do dva puta na dan, između obroka.
Badalj: Jedna do tri kapsule na dan.

Kombinacija dodataka za zdravu žučnu kesu: Preporučujemo kombinaciju biljnih formula, to jest, jednu kapsulu koja sadrži nanu, maslačak i kurkumu. U prodaji je dostupna u izradi više proizvođača, a može da se kupi u svim trgovinama zdrave hrane. Uzimajte jednu do tri kapsule na dan.

Maslačak (korijen maslačka) je prirodni diuretik i pomoć pri probavi, bogat lecitinom i kalijem, koji jača funkcioniranje jetre i žučne kese.

Sličan Post 2014-04-22 11:20:00. izvor: Kako Leciti