Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Graviola liječi rak!?

Graviolu lokalno stanovništvo, prašuma Amazona, već stoljećima koristi u liječenju astme, problema sa jetrom, artritisa i bolesti srca.

 

Koliko je učinkovita ova ljekovita biljka govori njezino ime kojim je tamo zovu, a to je ‘čudesna biljka’. Ova biljka je novi hit prirodne medicine i vijest o njoj se širi brzinom svjetlosti. Graviola (Annona muricata) je zimzelena biljka porijeklom iz Srednje i Južne Amerike. Danas raste u Meksiku, na Karibima, Kolumbiji, Peruu i Venezueli. Moguće ju je naći u podsaharskim zemljama Afrike te u jugoistočnoj Aziji.

Graviola živi u područjima koja imaju visok postotak vlage u zraku. To su područja u kojima su zime relativno tople jer ova biljka ne podnosi temperature ispod 5 stupnjeva kad doživljava oštećenja lišća i sitnijih grana. Temperature ispod 3 stupnja Celzijeva za ovu biljku mogu biti kobne jer tada njezini plodovi postaju suhi i gube kvalitetu. Graviola ima ugodan, slatkast okus kojeg uspoređuju s kombinacijom ananasa i jagoda s kremastom notom koja podsjeća na kokos ili bananu. Plod graviole možete jesti u izvornom obliku ili od njega možete praviti sok. U liječenju se koriste lišće, kora, plod i sjemenke graviole.

Graviola liječi rak

Graviola je biljka koja je najpoznatija po svojem djelovanju na stanice raka. Prema procjenama nekih stručnjaka, graviola selektivno ubija stanice raka i do 10.000 je jača od lijekova za kemoterapiju. Graviola je pravi prirodni lijek protiv raka.

U liječenju karcinoma graviola djeluje na više razina. Ona uništava stanice raka ali uz to nema štetnih nuspojava po organizam. Graviola štiti imunološki sustav, pomaže u izbjegavanju smrtonosnih infekcija, uspostavlja normalan rad organa te vraća životnu energiju i pozitivan pogled na život.

Prema laboratorijskim testovima jednog američkog proizvođača lijekova, ekstrakt biljke graviole ubija maligne stanice 12 vrsta karcinoma. Među njima su karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Spojevi stabla graviole i do 10.000 su jači od adriamicina koji se obično koristi u kemoterapiji. Za razliku od konvencionalnih lijekova, graviola ne šteti zdravim stanicama, a učinkovito ubija stanice karcinoma. Osim toga što djeluje na rak, graviola ima i druga ljekovita svojstva, ona djeluje protiv bakterija, gljivica i parazita, regulira krvni tlak i pomaže kod stresa, depresije te živčanih poremećaja.

Graviola stoji skrivena od javnosti??

Nakon otkrića ljekovitih svojstava graviole farmaceutska industrija se susrela sa sljedećim problemom: prema zakonu se prirodni sastojak ili biljka ne mogu patentirati. Na takav način farmacija je izgubila svoju priliku da iz ovog prirodnog lijeka izvuče ogroman profit. Ali farmaceutska industrija nije htjela odustati od graviole pa su u laboratoriju farmaceuti pokušavali sintetizirati najmoćniji sastojak graviole koji ubija stanice raka. No čudesni je plod bilo nemoguće umjetno umnožiti. Nakon izgubljenih milijuna dolara uloženih u testiranja, farmaceutska kompanija se povukla iz projekta, zadržavajući u tajnosti sve benefite koje graviola ima.

No, srećom, jedan od znanstvenika je javno progovorio o učincima ove biljke. Cijeli niz kasnije provedenih istraživanja potvrdio je učinkovitost graviole, ali su rezultati često ostajali skriveni od očiju javnosti. Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Natural Products, nakon studije provedene na Katoličkom sveučilištu u Južnoj Koreji potvrdilo je da graviola selektivno ubija stanice raka “10.000 puta učinkovitije od adriamicina”. Na južnokorejskom sveučilištu su potvrdili da graviola ubija stanice raka, ali čuva zdrave stanice, što je razlikuje od kemoterapije koja neselektivno uništava sve reprodukcijske stanice.

Studija na Sveučilištu Purdue otkrila je da sastojak iz lišća graviole precizno i selektivno ubija stanice raka između ljudskih stanica, te je posebno učinkovit protiv raka prostate, gušterače i pluća. Jedina navedena moguća nuspojava konzumiranja graviole povezana je s visokom koncentracijom anonacina, supstance koja je povezana s određenim atipičnim formama Parkinsonove bolesti.

Sličan Post 2014-07-14 12:52:00. izvor: Kako Leciti