Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZDRAVLJE i LEPOTA

Iskoristite limun za ljepotu tijela

Iskoristite limun za ljepotu tijela – Citrus koji nam daje zaista mnogo

Limun je odličan prirodni kozmetički preparat. Dobar je izvor kalcija, vitamina C, magnezija i kalija. Sve su to minerali i antioksidansi koji pospješuju izgled i stanje kose, kože i noktiju.
Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu. Ovaj maleni citrus je bogat raznim ljekovitim sastojcima.

 

Naučite na koje načine se može iskoristiti limunov plod.

Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava. Ako redovito konzumirate limun, možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog tlaka, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!
 Limun dosta efikasno liječi akne i uklanja mitesere. Limun uništava bakterije i gljivice što ga čini prirodnim lijekom za uklanjanje akni. Dovoljna je jedna kriška limuna kojom ćete protrljati lice, a možete dodati i par kapi meda na krišku kojom ćete uklanjati mitesere. Pričekajte pet do deset minuta prije ispiranja hladnom vodom.

 Limun oporavlja oštećene dijelove kože. Limun u sebi ima limunsku kiselinu, a ona jako dobro ublažava oštećene dijelove kože i izjednačava ton kože.
 Limun je dobar protiv masne kože. Limunska kiselina pomaže ljudima koji imaju masnu kožu. Dovoljno je tek povremeno oprati lice s malo limunovog soka.
 Uz pomoć limuna možete posvijetliti boju vaše kose. Pomiješajte limunov sok s regeneratorom za kosu, nanesite na kosu, sjedite na suncu par sati te isperite kosu. Radite ovo barem jednom tjedno i primijetiti ćete kako vaša kosa poprima svjetliju nijansu boje.
 Limun ojačava nokte. Pomiješajte maslinovo ulje i limunov sok kako bi ojačali, ali i izbijelili žute nokte.
On jako efikasno smiruje suha vlasišta i odličan je lijek protiv prhuti. Kombinacija kokosovog i maslinovog ulja, meda i limunovog soka je odlična kako bi se riješili prhuti i suhog vlasišta.
Oporavlja izgrizle usnice. Natrljajte kriškom limuna usne prije spavanja i isperite ujutro. Limunov sok će izgristi mrtvu kožu.

 

 Limun čisti tijelo i lice. Pomiješajte limunov sok, jogurt i esencijalna ulja kako bi dobili odličan pripravak za čišćenje prljavština na vašem tijelu.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-10-18 15:12:22. izvor: Kako Leciti