Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZANIMLJIVOSTI

Kako prepoznati pravi med?

Kako prepoznati pravi med? Pravi med će se s vremenom kristalizirati, dok će umjetni ostati gladak

Vjerojatno ne postoji osoba kojoj nisu poznata hranljiva i ljekovita svojstva meda, ali uvijek se pitamo dali se radi o pravom prirodnom medu.
Med je jako kvalitetna i zdrava namirnica koja dolazi iz prirode, pa je zbog toga važno naučiti prepoznati prirodni med.

Da ne nasjednete na lažni med, koji je preplavio police naših trgovina, naučite neke trikove koji vam mogu pomoći da razlikujete pravi pčelinji med od umjetnog, komercijalnog proizvoda.
Nažalost, tržište je preplavljeno lažnim medom, koji se pravi od šećernog ili kukuruznog sirupa, aditiva i boja. Međutim, vrhunski pčelari otkrivaju veoma jednostavne metode za otkrivanje ovih prevara.
Prvo što možete oprobati jeste da protrljate malo meda između kažiprsta i palca, pa ako se prsti lijepe, znači da sadrži šećer ili neka druga umjetna sladila. Prirodni med nije ljepljiv.
Također, stavite nekoliko kapi meda na papir ili papirnu maramicu. Pravom medu trebat će dosta vremena da prodre kroz papir jer ne sadrži vodu.
Napunite čašu vodom i dodajte žličicu meda. Prirodni med pasti će na dno i ostati kompaktan, dok će umjetni odmah početi da se otapa.
Namažite med na komad kruha. Prirodni med stvrdnuti će kruh za nekoliko minuta, dok će ga umjetni navlažiti zbog vode koju sadrži.
Prije nego što se proguta pravi med, osjeća se bockanje u ustima, koje će izostati ukoliko je u pitanju umjetni med.
Pravi med će se s vremenom kristalizirati, dok će umjetni ostati gladak.
Vrh šibice umočiti u med i zapaliti. Prirodni med neće ometati proces sagorijevanja, za razliku od umjetnog koji sadrži vodu.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-10-18 22:31:40. izvor: Kako Leciti