Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Kako se liječi upala mokraćnog mjehura?

U gotovo 80% slučajeva uzročnik upale mokraćnog mjehura su koli bakterije što se nalaze u debelom crijevu, gdje razgrađuju hranu.

 

U debelom crijevu koli-bacili su korisni, no kad prodru u mokraćne kanale i mokraćni mjehur, izazivaju teške upale. Dakle, u debelom crijevu su ti bacili korisni i neophodni, a u mjehuru i mokraćnim kanalima štetni i opasni.

U normalnim je prilikama mokraćni mjehur otporan na zarazu izvana. Izlučivanjem mokraće mjehur se ispire od prispjelih bakterija. Do zastoja u izlučivanju mokraće može doći uslijed suženja odvodne mokraćne cijevi što nastaje poslije raznih upala ili zbog tumora u mjehuru. U starijih muškaraca do zastoja mokraće dolazi povećanjem žlijezde prostate.

Upala mokraćnog mjehura učestalija je u žena nego u muškaraca zbog toga što je mokraćna cijev, kroz koju prodiru bakterije, u žena mnogo kraća. Zaraza rjeđe nastaje putem krvi ili silaznim putem iz bubrega. Upala bubrega je, inače, stalan pratilac kamenca u mjehuru.

Kad nastupi bolest, najveće su poteškoće u mokrenju. Bolesnik ima stalnu potrebu da mokri, a mokraću teško ispušta. Ta se potreba javlja svakih desetak minuta, po danu i noći. Bolesnik teško počinje mokriti, nužda dugo traje a popraćena je bolovima. Za nekoliko kapi bolesnik se namuči. Mokraćna cijev jako peče, a u težih upala mjehura mokraća je pri kraju krvava. Bolest ne prati povišena temperatura tijela. Ako se pojavi, to je znak daje upala zahvatila gornje mokraćne kanale sve do bubrega.

Liječenje ove neugodne bolesti uz pomoć prirodnog čaja.

Sastav čaja: 60 g stabljike preslice, 60 g istucanoga ploda šipurike, 50 g listova i cvjetova kunice, 20 g hrastovih listova i 10 g stabljike majčine dušice.

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava i kuhati poklopljeno jednu i pol minutu. Ohladiti poklopljeno i procijediti u bocu, jako začepiti i držati na hladnom i tamnom mjestu. Piti svakih sat i pol po pola dl čaja. Osim toga čaja, za vrijeme liječenja 3 puta dnevno prije jela piti jedan decilitar bijeloga ne suviše jakog vina u kojemu je kuhan bijeli luk. Taj se napitak priprema tako da se 250 g neoguljenih češana bijeloga luka kuha u 1 litri dobroga bijeloga vina 30 minuta (poklopljeno i na tihoj vatri). Kad se ohladi, napitak procijediti u tamnu bocu, jako začepiti i držati na sobnoj temperaturi.

Rakijom lozovačom potrebno je jako masirati slabine i područje ispod pupka, jako utrljati da rakija ishlapi i, naposljetku, previti lanenom ili pamučnom krpom.

Hranu pripremati na biljnom ulju. Koristiti što više povrća i voća. Hranu jesti svježe pripremljenu. Zabranjeno je uzimati: konzervirane prerađevine, jako slano jelo, masnoću životinjskog porijekla, alkoholna pića i hladne napitke.

Sličan Post 2014-10-16 12:37:00. izvor: Kako Leciti