Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

LEKSIKON BILJA

Ljekovita biljka – Maslačak

Ljekovita biljka – Maslačak – Pripravci od maslačka mogu smanjiti razinu šećera u krvi te daju mogućnost liječenja šećerne bolesti

Maslačak je biljka koja se nalazi po poljima diljem Europe, ima nazubljene listove, a žuti cvjetovi se javljaju u travnju i svibnju.

 

Ljekoviti korov prepoznatljivog žutog cvijeta.

Korijenje ove biljke skuplja se također u tim mjesecima, a i listovi i korijenje se upotrebljava u oparcima ili kao kapsule za piće nakon što se osuše.

 

 

Korijenje i lišće su bogati fruktozom i inulinom, flavonoidima, kalijevim solima i kumarinima. Maslačak ima diuretičko djelovanje te se koristi za stimuliranje mokrenja u slučajevima zadržavanja tekućine.
Dobar je za liječenje bubrežnih smetnji, celulita i pretilosti. Steroli u listovima potiču izlučivanje žuči, a biljka čisti tijelo od otrova i drugih štetnih sastojaka. Kako sadrži kalij, maslačak nadomješta taj mineral u tijelu koji se gubi učestalim mokrenjem.

 

 
Pripravci od maslačka mogu smanjiti razinu šećera u krvi te daju mogućnost liječenja šećerne bolesti. Za liječenje bubrežnih tegoba i kamenaca koristi se kao oparak, ekstrakt za piće ili kao kapsule, a potrebno je prije upotrebe za liječenje ovih bolesti posavjetovat se s liječnikom.

Sličan Post 2016-10-19 15:06:44. izvor: Kako Leciti