Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Ljuta paprika protiv raka prostate i leukemije

Treba izdržati nekoliko minuta, te pojesti ljutu papriku. Možda ćete početi kihati i bit će vam teško, ali će vam zaista pomoći. Ono što ljutu papriku svrstava među najbolje ljekovite biljke je to što je ona u stanju učiniti nevjerojatne stvari za jako kratko vrijeme. Nova istraživanja pokazuju da kapsaicin, tvar koja paprici daje ljutinu, jako dobro utječe na naše zdravlje te je dobar za borbu i protiv najtežih oblika raka.

 

Danas je rijetkost sresti čovjeka koji nije bolestan. Da krenemo od najobičnijih simptoma kao što su glavobolja, umor, nesanica, problemi niskog ili visokog tlaka. Ovo su samo upozorenja koja će kasnije ukoliko čovjek ignorira prerasti u mnogo teža oboljenja.

Znamo da masnoća iz životinjskih namirnica začepljuje krvne žile pa krv ne može normalno prometovati kroz organizam do organa. Tako tu nastaje u prvom mahu bol, a kasnije može doći i do tromba ili nekog malignog oboljenja. Ljudi često znaju ignorirati ova upozorenja, što na kraju dovodi do kasnog otkrića bolesti, a to svakako otežava izlječenje. Moramo zapaziti da je dehidracija česta pojava kod suvremenog čovjeka. Danas mi skoro da i ne pijemo vodu. Uglavnom konzumiramo kavu, gazirane napitke, čajeve ili sokove.

Moramo istaknuti da 2/3 naše ukupne mase sačinjava voda. Voda je jedan od najvažnijih faktora i bez nje svakako ne možemo živjeti. To lako možemo riješiti tako što ćemo piti 2 litre vode dnevno.

Već nakon nekoliko sati ćete osjetiti olakšanje, cijeli organizam će početi bolje da radi i riješit ćete problem dehidracije. Imat ćete bolju stolicu, poboljšat funkcije organa, jednostavno bit ćete zdraviji. Vidite jednostavno s nekoliko stvari možete donijeti mnogo dobra za sebe i svoje tijelo. Nećete morati piti lijekove za bolove i da svaki čas trčite u apoteku.

Jedan autor je rekao da je prava sramota biti bolestan u 21 stoljeću. To je točno, medicina je toliko napredovala da je sramota biti bolestan. Naravno postoje slučajevi kada čovjek toliko uništiti svoje zdravlje da mora početi uzimati i ljekovito bilje koje može mnogo da mu pomogne.

Jedna od najboljih biljki, a svakako najbolja za cirkulaciju, zaustavljanje krvarenja, otklanjanje bola je sigurno ljuta paprika.

Sada se postavlja pitanje, koju ljutu papriku i u kolikoj mjeri treba konzumirati. Navest ćemo neke od vrsta ljutih paprika koje možete konzumirati: Habanero, Piri Piri, Cayenne ili neku jačine bar do 100.000 HU (heat unit – jedinica jačine).

Možete kupiti domaću ali one obično nisu ljuće od 40.000 HU što neće biti dovoljno da se pokrene organizam koji je u teškom stanju. Dnevna doza ljute paprika za početak treba biti 3 čajne žličice sve do 6 žličica dnevno.

Ljuta paprika također zaustavlja krvarenje, ono što trebate učiniti kada se porežete je da mljevenu ljutu paprika stavite na ranu i ubrzo će krvarenje biti zaustavljeno. Ukoliko imate problem sa sinusima, također možete koristiti ljutu papriku. Što učiniti? Treba se inhalirati sa što ljućom alevom paprikom. Vidjet ćete kako će vam biti bolje već nakon prve terapije. Kako ćete to učiniti? Skuhajte vodu i dodajte 1 žličicu tucane ljute paprike, onda se nagnite na posudu i pokrite se ručnikom. Tako treba izdržati nekoliko minuta. Možda ćete početi kihati i bit će vam teško, ali će vam zaista veoma pomoći. Ono što ljutu papriku svrstava među najbolje ljekovite biljke je to što je ona u stanju učiniti nevjerojatne stvari za kratko vrijeme. Čak se dešavalo da čovjek koji doživi srčani udar bude oživljen zahvaljujući ljutoj paprici. Koja je to kemijska supstanca koja ljutu papriku čini najboljim sredstvom za cirkulaciju? To je alkaloid Kapsaicin.

Njemački farmakolog, Rudolf Buchheim i mađarski doktor Endre Hogyes su 1873. su ustanovili da “kapscisol” (djelomično čist kapsaicin), izaziva gorući osjećaj kada dođe u kontakt s mukoznim membranama, kao i da potiče lučenje želučanog soka. Kapsaicin je najzastupljeniji kapsaicinoid u ljutim paprikama. Sljedeći po zastupljenosti je dihidrokapsaicin. Uspoređujući ova dva spoja sa ostalim kapsaicinoidima (nordihifrokacpaicin, homodihidrokapsaicin i homokapsaicin), dobiva se vrlo čudan rezultat, naime, kapsaicin i dihidroksikapsaicin su duplo potentniji u reagiranju sa živcima, kada se koristi otopina u kom je koncentracija kapsacinoida ista kao i u paprikama (razrijeđena otopina), međutim, ukoliko koristimo jako koncentriranu otopinu kapsaicinoida svaki od navedenih kapsaicinoida je podjednako potentan. Kapsaicin se najvjerojatnije sintetizira u interlokularnim septima ljutih papričica. Polazne tvari za sintezu kapsaicina su dvije aminokiseline, fenilalanin i valin. Fenilalanin se transformira u vanililamin, na putu fenil propanoida, a valin se transformira u 8-metil-nonensku kiselinu, koja uz pomoć kapsaicin sintetaze sa vanililaminom gradi kapsaicin.

Američka udruga za istraživanje raka, provela je istraživanja u kome je dokazano da kapsaicin može uništiti stanice raka prostate, inducirajući apoptozu (staničnu smrt).

Istraživanja su obavljena na ljudskom tumoru prostate, koji je uzgajan u miševima, i pokazalo se da su se tumori tretirani kapsaicinom smanjili za petinu, u usporedbi s onim koji nisu tretirani nikakvim sredstvom. Također, istraživanja Nottinghamskog Sveučilišta, pokazuju da kapsaicin izaziva apoptozu humanih stanica raka pluća. Postoje istraživanja u Japanu i Kini, čiji rezultati ukazuju na to da kapsaicin djeluje kao inhibitor rasta stanica koje su odgovorne za nastanak leukemije. Također možemo reći da ljuta paprika potiče crijeva da se prazne tako da se preporučuje ljudima koji imaju problema sa zatvorom. Da rezimiramo, ako imate problema sa zdravljem svakako vam savjetujem da počnete jesti ljutu papriku. Ona će vam pomoći da u kratkom vremenskom period imate vrhunske rezultate.

Postoji još mnogo stvari kod kojih možete koristiti ljutu papriku, ali ovo su samo neki od njih.

Sličan Post 2015-03-24 07:59:00. izvor: Kako Leciti