Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Med, propolis, matična mliječ i pelud kao eliksiri zdravlja

Savršen prirodni proizvod i tisućljetni lijek bez premca, ukoliko niste alergični – pomaže kod umora i iscrpljenosti, čira na želucu, bronhitisa, čisti jetru, jača srce i krvne žile…

Ono što je narod od davnina iskustveno spoznao znanost je danas potvrdila: pčelinji proizvodi – med, propolis, pelud i matična mliječ liječe i osnažuju organizam. Medicina je potvrdila njihova antibakterijska,antiseptička i antioksidacijska svojstva. Eliksir je zdravlja, koji se s ostalim pčelinjim proizvodima koristi kao hrana i nezamjenjiv lijek za niz bolesti. U narodu je posebno priznat učinak meda na zdravlje srca i krvnih žila, a pomaže i kod upale dišnog sustava uzrokovane bakterijama i virusima – bronhitis, bronhijalna astma, sinusitis… Snaži imunitet, liječi umor, čisti organizam od štetnih tvari, pomaže u liječenju gastritisa, čira na želudcu, crijevnih infekcija, čisti jetru, normalizira peristaltiku crijeva… Gotovo da nema boljke u čijem liječenju se nije koristio med. Naši su ga stari koristili i za zacjeljivanje vanjskih rana, opeklina i posjekotina. Njegova antiseptička svojstva sprečavaju razvoj određenih bakterija i infekciju rana.
Med za podizanje imunitetaUnatoč brojnim medicinskim i tehnološkim dostignućima, čovjek dosad nije uspio proizvesti savršen proizvod kao što je med. Lako je probavljiva namirnica koja trenutačno vraća snagu, a snaži i psihu. Med je dokazano koristan u podizanju imuniteta jer sadrži velik broj vitamina, minerala, aminokiselina i biljnih zaštitnih tvari bioflavonoida… Ima snažan antibakterijski učinak. Već dvije čajne žličice na dan umirit će čir želuca i gastritis. Svakodnevnom konzumacijom meda u krvi se podiže razina zaštitnih antioksidativnih supstancija. Zbog svog blagotvornog učinka na cjelokupni organizam, osobito u stanju bolesti, i liječnici preporučuju uzimanje meda. Posebno ga preporučuju starijima, ali i djeci! Oprez, oni najmanji – bebe – ne smiju jesti med zbog nerazvijenog probavnog sustava.

Matična mliječMatična mliječ je kraljica pčelinjih proizvoda. Obiluje bjelančevinama, vitaminima, mineralima, enzimima i aminokiselinama. Nutricionisti je drže najsavršenijom namirnicom.
Matična mliječ za jačanje imuniteta upotrebljavana u čistom obliku podiže imunitet da se s njome ništa ne može mjeriti. Tržišni pripravci imaju manji učinak na organizam.

Propolis tjera bolestiOsim što jača imunitet, propolis, također pčelinji proizvod, pomaže i onda kad se bolest pojavi – olakšava simptome gripe, a učinkovit je i u liječenju kašlja, upale grla, sinusa, krajnika…

Pelud je iznimno zdravaObiluje svim vitaminima i mineralima, pa se zato osobama slabijeg zdravlja preporučuje da dnevno žlicu peluda pomiješaju s medom u čaši toplog napitka, čaja ili vode, i popiju.

Sličan Post 2015-11-23 13:13:00. izvor: Kako Leciti