Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Nitko nije imun na njegovo veličanstvo limun! Koliko je zdrav ovaj žuti plod kiselog okusa?

S vremena na vrijeme, većina ljudi prolazi kroz teška razdoblja. Kada se to dogodi, prijatelji će vam najčešće reći: “Kad ti život da limun, napravi limunadu.” Istina je da je dobra čaša limunade osvježenje i pruža pravo olakšanje u vrućim ljetnim danima, ali to nije sve! Ljudi, limun je zakon!

 

Malo bolje upoznajte limun i njegova ljekovita svojstva.

Stari Egipćani pili su sok od limuna ili ga jeli kao zaštitu od svakojakih otrova. Istraživanja su potvrdila ovaj mit i dokazala kako je limun izvrsno pomagalo kod mršavljenja. To je uglavnom zato što sok od limuna potiče probavu i čisti jetru. Dokazano je da voda s okusom limuna smanjuje apetit, tako da teorija o mršavljenju svakako stoji.

 

Osim toga ako je pijete ujutro – pomoći će vam aktivirati proces detoksikacije.

Limun vam može uštedjeti i novac koji trošite na preparate za akne. Istraživanja dokazuju iznimno pozitivne rezultate u rješavanju problema akni i sprječavanju njihova nastanka.

 

Dnevno tretirajte osjetljiva područja, i u kratkom ćete roku ostvariti željene rezultate.

Osim toga, ovaj svestrani agrum osvježavajućeg okusa može se koristiti i u slatkim i u slanim jelima. Limun pomaže i kod groznice, prehlade ili gripe, pruža olakšanje kod simptoma anksioznosti ili nesanice jer ima iznimno umirujući učinak na tijelo; osvježava dah (odličan za osobe s kroničnim zadahom iz usta ) i smanjuje krvni tlak.

Mislimo da smo ovime definitivno uklonili sve negativne konotacije kad je limun u pitanju, jer vam je on, koliko god gorko-kiseo bio, jednostavno pravi životni prijatelj. Svi na limunadu!

Izvor: Pun Kufer

           Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-11-04 15:14:54. izvor: Kako Leciti