Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZDRAVLJE i LEPOTA

Oboljenje limfnih žlijezda

Liječenje oboljelih limfnih žlijezda. Naučite kako se liječe oboljenja limfnih žlijezda pomoću prirodnih lijekova i metoda liječenja.

 

Mažuranom od posljednjeg branja napunimo bocu do grla, prelijemo maslinovim uljem i ostavimo da stoji 10 dana na suncu ili u blizini drugog izvora topline. S tim mažuranovim uljem namažemo oboljele žlijezde. Oboljele žlijezde isto tako mažemo i s mašću od nevena i uljem od Gospine trave.

Svježe listove kopljastog i širokog trputca i listove repuha (repuh spada u porodicu podbjela, njegove velike, šeširu slične listove nalazimo na obalama potoka i vlažnim rubovima šuma), svježu broćiku ili svježe stabljike i listove nevena operemo i na dasci razvaljamo s razvijačem. Listove moramo razvaljati dok su mokri, jer voda pomaže da se sok iz njih izluči. Naizmjenično stavljamo kašu od pojedinog lišća na oboljele limfne žlijezde. Bolesnik će sam najbolje osjetiti koja je kaša najdjelotvornija za liječenje oboljelih limfnih žlijezda.

Ako je već izvedena operacija, osim svježe kaše od lišća možemo stavljati u trajanju od 4 sata obloge sa švedskom grenčicom, možda se i masirati s njom, te stavljati obloge od poljske preslice smekšane na pari uvijek u postelji i u trajanju od dva sata.

Za unutarnju primjenu obvezno moramo piti tijekom dana u gutljajima jednu i pol do dvije litre čaja od biljne mješavine: 300 g nevena, 100 g poljske preslice, 100 g stolisnika i 100 g koprive – na četvrt litre vode stavljamo vrhom punu čajnu žličicu bilja. Ne smijemo zaboraviti ni na tri velike žlice švedske grenčice koja je bila savjetovana u liječenju limfnih žlijezda.

Kod zloćudnih oboljenja limfnih žlijezda vrlo često dolazi do tvrdih oteklina na rukama i nogama, tzv. elefantijaze. Ruke i noge počnu jako otjecati, tvrde su i bez osjeta, bolesnik ima osjećaj kao da bolesni udovi poput drveta vise na tijelu. U tom slučaju možemo, počevši od žlijezda, stavljati ranije navedene obloge od kašastoga lišća kaša može pokrivati i otečena mjesta. Izuzetno dobri su u takvom slučaju listovi obične šapike (u narodu poznate i kao medvjeđi dlan i medvjeđa šapa), trajne štitarke, koja raste na livadama, vlažnim šljunčarama, pašnjacima, međama i sjenovitim grmljem obraslim predjelima, ima bjelkaste, katkada svjetloružičaste blještave cvjetove. Biljka svojim perasto nazubljenim listovima sličnim šapama ili dlanu nadvisuje ostalu vegetaciju na livadama i međama. Listovi su poznati i kao izvrsna hrana za zečeve. Moja mlljekarica mi je pričala da krave u svježoj krmi najprije pojedu te velike listove. Naberemo veću količinu lišća, operemo ga i još vlažno razvaljamo, stavimo preko noći na oboljelo mjesto i dobro zavežemo. Bolesniku će donijeti čudotvorno olakšanje u njegovu beznadnom položaju.

I crni sljez, nakvašen u hladnu vodu preko noći i dodan kupki donosi olakšanje. Kupke pomažu da otekline na rukama i nogama polaku nestanu. Uspjeh obećava i mazanje tih tvrdih oteklina svježim sokom od zečje soče.

Sličan Post 2015-03-13 11:34:00. izvor: Kako Leciti