Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZANIMLJIVOSTI

Odaberite biljke za Vaš dom

Biljke su jako praktično i lijepo sredstvo kojim se u domu može uravnotežiti protok energije. Za svaki je prostor u stanu potrebna drukčija biljka. Isto tako, biljke možete predodrediti vašem osobnom ukusu.

biljke u domu

 

Ustajalu energiju u mračnim kutovima soba možete pokrenuti pomoću biljki dugih, oštrih i zašiljenih listova, kao što je dracena. To su tzv. jang biljke, povezane s energijom vatre. No šiljaste i bodljikave biljke, poput palmi i kaktusa, ne bi se smjele postaviti blizu prostora za sjedenje ili spavanje jer zrače energiju koja reže.

Na izbočene kutove i u duge hodnike duž kojih energija prebrzo protječe postavite smirujuće jin biljke. To su grmolike biljke s okruglim lišćem i gustim krošnjama, poput klorofita i bršljana. One su dobrodošle i u spavaćoj sobi jer pomažu stvaranju mirne atmosfere.

U kuhinjama su najkorisnije visoke biljke koje dodaju životnu energiju drveta i u skladu su s energijom vode i vatre (sudoper i štednjak). Takve su biljke odlične i u kupatilima jer element drveta pomaže u uklanjanju viška vodene energije.

Sličan Post 2014-06-04 09:44:00. izvor: Kako Leciti