Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Prirodnim metodama liječiti akne i bubuljice

akne

Akne i bubuljice su prave gnjaveži po koži. Posebno napadaju u adolescenciji no i odrasli nisu imuni na njih. Akne i bubuljice su jedna od najzastupljenijih kožnih bolesti, a metode liječenja, one prirodne su opisane u daljnjem tekstu.

Za vanjsku upotrebu za liječenje akni ili bubuljica možete oprobati nešto od sljedećeg:
Za početak možete pokušati sa morskom soli. Kratko prokuhajte 2 decilitra obične vode pa u nju dodajte pola žlice morske soli. Pripravljenim rastvorom, uz pomoć vate nekoliko puta na dan očistite lice. Rastvor će isušiti bubuljice, a koža će postati manje masna, što će smanjiti mogućnost nastanka novih bubuljica.
Jabučni ocat je stari provjereni prirodni lijek protiv akni i bubuljica. Kratko prokuhajte pola litra vode, i ostaviti da se ohladi. Kada se voda potpuno ohladila u nju dodajte jednu žlicu jabučnog octa. Ovim rastvorom, uz pomoć vate namažite lice ili druga mjesta na koži gdje se nalaze akne ili bubuljice. Jabučni ocat ima dobra antiseptička svojstva pa on sprečava razvoj bakterija.
Propolis je efikasno prirodno sredstvo protiv akni. Nekoliko puta na dan, zahvaćena područja na koži namažite propolisom i akne će nestati.
Problematična mjesta na koži možete liječiti mješavinom meda i cimeta. Prije spavanja namažite problematična mjesta, a ujutro sve isperite mlakom vodom. Akne će nestati.
Aloe vera se pored svih ljekovitih svojstava može pohvaliti i kao dobar prirodni lijek u borbi protiv akni i bubuljica. Jednostavno u nekoliko navrata dnevno namažite akne svježim sokom iz lista aloe ili aloe vera gelom.
Vaše lice možete očistiti i maskom od svježeg krastavca. Ova maska čisti lice i umiruje upale na koži, a pored toga liječi bubuljice i akne.
Protiv akni i bubuljica možete se boriti pomoću soka od papaje. Sok od sirove papaje uz pomoć vate nanesite na lice.
Neven pored mnogih ljekovitih svojstava može se koristiti i za liječenje bubuljica, umivanjem lica čajem od nevena, dva puta na dan.
Čaj od orahovog lišća također možete koristiti za ispiranje lica.
Origano ulje ubrzava postupak liječenja akni, tako da se u uobičajeno sredstvo za čišćenje akni ukapa nekoliko kapi ovog ulja.
Za unutrašnju upotrebu koriste se:
Čaj od koprive otklanja unutrašnje razloge nastanka akni, tako što pročišćava organizam za što je potrebna doza od oko jedne litre čaja tijekom dana.
Također se koristi i zeleni čaj kao snažan antioksidant, dvije šalice dnevno.
Vitamin A sprečava nastanak infekcija, te hrani i njeguje kožu.
Za dobro zdravstveno stanje kože važna je voda, koja joj daje neophodnu vlagu.

Sličan Post 2012-11-05 19:16:00. izvor: Kako Leciti