Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Prirodom do jačeg imuniteta

Prirodom do jačeg imuniteta – Ključni korak prema zdravlju

Za dobro zdravlje ključni je zdrav imunitet. Da bi očuvali naše zdravlje, dakle jako bitan je zdrav i jak imunitet organizma.
Preventive radi, najbolje se potpomagati prirodnim sredstvima, umjesto konvencionalnim lijekovima, kada god je to moguće.
Na primjer biljka ehinacea je jedna od ljekovitih biljaka koja nam pomaže u jačanju imuniteta, pa je sasvim logično da je i koristimo. Ova ljekovita biljka će ojačati imunitet. Da bi iskoristili blagodati ove ljekovite biljke, možemo se poslužiti čajem ili tinkturom echinacee.
Treba piti čaj od ehinacee ili tinkturu po 20 kapi svako jutro.

Pored echinacee tu su i druge ljekovite biljke poput pelina. Neki travari bez pelina ne mogu da rade, što govori dovoljno o njemu i njegovoj ljekovitoj moći. Pelin je svojim okusom dosta gorak ali je jako ljekovit što treba da bude dovoljan poticaj njegovog korištenja u liječenju. Pelin je jedan od najboljih lijekova za želudac i spas u slučaju želudačnih tegoba koje prati nadutost. Pelin će pojačati apetit, te će pomoći izlučiti želudačni sok.
Kako se pravilno pije pelin? Uzmite jednu manju žlicu pelina, bilo kojeg, i stavite ga u pola litra vrele vode. Za 10 minuta procijedite i pijte po jednu žlicu s malo meda 3 do 4 puta dnevno. Ako čaj bude previše jak, možete staviti manje pelina u vrelu vodu ili skratiti vrijeme stajanja pelina u toj vodi.

Za dobar imunitet je potrebno otprilike vitamina C i E, te selena. Uz ovo ide polen koji mnogo pomaže i treba ga uzimati svakodnevno.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-10-18 22:07:24. izvor: Kako Leciti