Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Zasladite život – napravite vlastitu čokoladu

Čokolada usrećuje – povećava razinu serotonina, tzv. hormona sreće u mozgu, a pozitivno djeluje i na srce i krvne žile. U umjerenim količinama može samo podići raspoloženje i razbuditi krv!

čokolada
Objavljujemo recept za čokoladu čija priprema je iznimno jednostavna!
Sastojci:
100 g kakao maslaca
100 g sirovog kakao praha
50 g kravljeg maslaca
meda ili stevije po želji
mrvicu soli
dodaci po želji
Priprema:Na pari iznad vode otopite kakao maslac i kravlji maslac, i to na što nižoj temperaturi jer će u suprotnom kakao maslac postati jako gorak. Dodajte kakao prah pa med ili steviju i mrvu soli.Čokolada s medom je ukusnija, ali malo mekša od one sa stevijom. Smjesu postavite u kalup i čuvajte u frižideru jer, pošto nema nikakvih industrijskih dodataka, na sobnoj temperaturi se iznimno brzo topi.
Prije lijevanja smjese u kalup, na njegovo dno možete staviti zdrave dodatke po želji, bilo da se radi o slatkim bobicama, sušenom voću ili orašastim polodovima. Preporučamo tostirane lješnjake, čips od kokosa ili goji bobice.
Ova čokolada može se napraviti i bez kakao maslaca, tako da ga u potpunosti zamijenite kravljim maslacem, no u tom slučaju će čokolada biti još mekša.
Mekoća čokolade ovisit će o omjeru kakao maslaca, kakao praha i kravljeg maslaca. Eksperimentirajte s omjerima dok ne dobijete željenu mekoću, odnosno tvrdoću čokolade.

Sličan Post 2015-12-04 13:03:00. izvor: Kako Leciti

12 thoughts on “Zasladite život – napravite vlastitu čokoladu

Comments are closed.