Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZDRAVLJE i LEPOTA

Za jači imunitet oprobajte prirodni lijek

Za jači imunitet oprobajte prirodni lijek – Ljekovite biljke koje jačaju imunitet u čovjeka

Zdravlje je ovisno o jakom imunitetu. Da bi bili zdravi moramo čuvati naš imunitet, te ga po potrebi ojačati.
Preventive radi, najbolje je imunitet jačati prirodnim preparatima.

Da bi izbjegli upotrebu sintetičkih lijekova i bespotrebnu upotrebu farmaceutskih lijekova predstavljamo neke ljekovite biljke koje imaju jako dobro djelovanje na način da jačaju imunološki sustav kod čovjeka.

Kada spominjemo prirodne preparate, evo nekoliko savjeta kako ojačati imunitet: Na primjer biljka ehinacea je jedna od ljekovitih biljaka koje čuvaju naš imunitet. Treba piti čaj od ehinacee ili tinkturu po 20 kapi svako jutro.
Uz ovo ima i drugih ljekovitih biljaka, kako na primjer pelin. Neki travari bez pelina ne mogu da rade, znači on je potreban svakom organizmu. Malo je gorak ali je jako ljekovit. Pelin je najbolji za želudac, kod želudačnih tegoba koje prati nadutost, pojačava apetit, izlučuje želudačni sok itd. Pije se na sljedeći način: jednu manju žlicu pelina, bilo kojeg, sipati u pola litra vruće vode, za 10 minuta procijediti i piti po jednu jušnu žlicu s malo meda 3 do 4 puta dnevno. Ako vam je taj čaj previše jak, možete staviti manje pelina u vruću vodu ili manje vremena da stoji u vodi.

Za dobar, zdrav i jak imunitet, naš organizam traži vitamin C i E, te selena. Uz ovo ide polen koji mnogo pomaže i treba ga uzimati svakodnevno.

Jedan recept za prirodni lijek za jačanje imuniteta
Za kraj vam predstavljamo recept za prirodni lijek koji jača imunitet. Svakako isprobajte, jer ovaj lijek djeluje preventivno i ne treba čekati da se pojave zdravstveni problemi. Možete ga već danas pripremiti i početi sa korištenjem. U nastavku pročitajte ovaj jednostavni recept za pripremu lijeka.
Potrebno Vam je: 1 kg meda, 4 limuna (dobro oprati), 300 grama oraha, 150 grama suhih grožđica i 200 grama svježe mrkve
Sve sastojke samljeti i pomiješati s medom. Jede se svaki dan 3 puta po jedna žlica prije jela. Djeca isto samo po malu žličicu. Ovaj lijek je posebno dobar za starije i bolesne.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-10-21 15:27:53. izvor: Kako Leciti

15 thoughts on “Za jači imunitet oprobajte prirodni lijek

Comments are closed.