Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZDRAVLJE i LEPOTA

Biljke u kući za vaše zdravlje i ugodan boravak

Brojna istraživanja pokazuju da biljke smanjuju stres, iscrpljenost i pojavu mnogih bolesti. Školarci se lakše koncentriraju u učionicama ukrašenim biljem, a cvijeće u vazama može potaknuti kreativnost kod odraslih.
U dnevnoj sobi sadite biljke cvjetnice, a kada zovete društvo gledajte da na sto postavite cvjetni aranžman. Studija koja je provedena na sveučilištu Rutgers pokazala je da cvijeće potiče druželjubivost kod ljudi.
Za spavaću sobu idealna je lavanda koja liječi blagu nesanicu, osobito kod žena.
U kuhinju stavite ružmarin koji će umanjiti vašu potrebu za kavom, tako barem kažu izvješća jednog britanskog istraživanja.
U kupatilu možete posaditi aloju koja je otporna na promjene temperatura, a sok njenog lišća ublažava opekotine.
Imate li malu djecu ili kućne ljubimce, izbjegavajte otrovne ljiljane, božikovinu i filadendron. Biljke se isplati držati i na poslu jer smanjuju stres. Za radni sto birajte varijetete azaleja i ciklama koje cvjetaju u malim posudama, a u ćoškove postavite manje zahtjevne dracene.

Mnogi svoje biljke “dotuku” pretjeranom brigom. Većinu biljaka dovoljno je zaliti jednom nedjeljno. Gurnite prst (do drugog članka) u tlo kraj ruba – ako je suho, ponovo zalijte. Pretjerano zalijevanje stvara plijesan opasnu za astmatičare.

Sličan Post 2018-08-07 10:37:00. izvor: Kako Leciti