Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

LEKSIKON BILJA

Jagodasti biljeg (hemangiom)

Listove cedra ili čempresa, nazvanog i drvo života, operemo, sitno nasjeckamo i napunimo bocu do grla, prelijemo s 38 – 40 % žitnom rakijom i ostavimo 10 dana na suncu ili u blizini drugog izvora topline.

S tom tinkturom mažemo hemangiom više puta dnevno. I sokom od mesnatih listova čuvarkuće (Sempervivum tectorum), razrezanim po dužini, također mažemo hemangiom, što dovodi do njegova laganog povlačenja. Sok od mesnatih stabljika nevena, kojega istisnemo u sokovniku, također pomaže da se hemangiom odstrani. Eliksir švedske grenčice, često primjenjivan, isto tako otklanja tu tvrdokornu kožnu bolest.

Navedeni sokovi i tinkture izvrsna su pomoć i kod različitih madeža i crvenih madeža, smetnji pigmentacije, staračkih pjega, kao i kod vitiliga (bijeli biljezi) i skidanja bradavica.

Dvomjesečna beba imala je na prsima hemangiom veličine graha kojega je trebalo odstraniti operativnim putem. Plašljiva je majka strahovala da će kod operacije njezina dojenčeta doći do komplikacija. Počela je više puta na dan mazati oboljelo mjesto sa švedskom grenčicom. Približno nakon 6 tjedana tvorevina je nestala.

Sličan Post 2015-03-11 07:17:00. izvor: Kako Leciti