Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

PRIRODNI LEK

Još par zdravih činjenica o limunu

Još par zdravih činjenica o limunu – Limun može pomoći da osvježite dah, odbijete insekte iz doma i da izgledate lijepo

 

Već smo napisali neke jako zanimljive i zdrave činjenice u vezi ove žute voćke, a ovu priliku koristimo da povećamo listu.

 

Osim što je jako zdrav, limun može pomoći da osvježite dah, odbijete insekte iz doma, i da izgledate lijepo.
U nastavku pročitajte neke zanimljive činjenice u vezi ove citrusne voćke, koju često koristimo, što je dobro.
Kada god možete potražite sebi prirodno uzgojen limun, da bi iskoristili i koru od ploda, koja nije prskana a može se iskoristiti u mnogim prilikama.

Ako vas zanimaju detalji u vezi porodice agruma, pročitajte članak koji smo pisali na tu temu. Također, možete pročitati i o zanimljivom citrusnom voću, kumkvat.
Još o limunu i načinu korištenja pročitajte u nastavku teksta koji donosimo…
Limun osvježava dah – Limun može da pomogne da osvježimo dah nakon konzumiranja određenih začina, alkohola i cigareta. Da bi dah bio svježiji, detaljno isperite usta nekoliko puta dnevno sa svježim sokom limuna dodatog u čašu mlake vode. Žvakanje limunovih kriški nakon svakog obroka također će pomoći.
Liječenje hipertenzije – Bijeli luk i luk su se pokazali kao efikasne namirnice u borbi protiv hipertenzije, a dobro surađuju i s limunom. Dodajte 3 sjeckana češnja bijelog luka i 1 sjeckani luk u hladno obrano mlijeko ili sojino mlijeko. Prokuhajte i pustite da odstoji 5 minuta. Procijedite i dodajte sok od 3 limuna i pijte tijekom dana. A ako patite od povišenog kolesterola, ne zaboravite da pektin u limunu, zajedno sa ostalim hranjivim materijama može da pomogne pri snižavanju kolesterola.
Odbijanje insekata – Dodajte 20 kapi limunovog ulja u 1 šalicu (250ml) vode i raspršite po zraku, ili vatu namočenu u limunovo ulje držite u spavaćoj sobi. Ako sjedite vani u večernjim satima, izložene dijelove kože namažite mješavinom 10 kapi limunovog ulja i suncokretovog ulja.

Reuma – Sok od limuna ima snažno alkalno djelovanje u tijelu i stoga je prirodno sredstvo protiv viška kiseline, koja je dijelom odgovorna za reumu. Sok od jednog limuna dodajte u čašu mlake vode i pijte tri puta dnevno, a ako imate jake bolove dodajte sok od dva limuna i pijte tri puta na dan. Masirajte bolna područja svakodnevno s nekoliko kapi limunovog ulja pomiješanog s jednom žlicom (15ml) ulja jojobe.

Olakšajte probavu – Dodajte sok od jednog limuna u čašu mlake vode nakon svakog obroka. Limunska kiselina će stimulirati proizvodnju želučane kiseline i aktivnost trbušnih mišića.

Proširene vene – Limunovo ulje može da pomogne u borbi protiv proširenih vena. Dvije do tri kapi limunovog ulja dodajte jojobinom ulju, ulju avokada ili bademovom ulju i masirajte zahvaćena područja.
Za proširene vene, dodajte 6 kapi limunovog ulja, 50 ml ulja pšeničnih klica, i 2 kapi ulja čempresa i smreke. Koristite ovu smjesu za svakodnevnu masažu nogu u smjeru srca.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-10-21 15:34:22. izvor: Kako Leciti