Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZANIMLJIVOSTI

Kako ublažiti posljedice opeklina od sunca?

Ljeto je i vrućine su tu. Svi volimo sunčanje, no unatoč mnogobrojnim upozorenjima na opekline neki se ipak ne zaštite dobro, ili zaspu na plaži te zarade jake opekotine po koži.

Ako ste pretjerali sa sunčanjem, i zadobili opekline, ovi savjeti vam mogu dobro doći.

Što u slučaju kada pretjerate sa sunčanjem?

Namočite gazu ili čistu krpu u hladnu vodu ili mlijeko i načinite oblog koji ćete staviti na opečeno područje. Hladna voda će umanjiti osjećaj peckanja, a proteini iz mlijeka će stvoriti zaštitni sloj na koži i smanjiti gubitak vlage. Ukoliko su opeklinom zahvaćene veće površine poput leđa ili nogu, tuširajte se ili okupajte u hladnoj vodi. Pritom nemojte koristiti nikakve gelove ili losione za tuširanje kako osjetljivu kožu ne bi dodatno iritirali.

Nakon što višestrukim stavljanjem obloga ili tuširanjem barem malo umanjite bol i zategnutost, nanesite losion ili gel obogaćen aloe verom koji će umiriti i hidratizirati kožu. Aloe vera usto djeluje antibakterijski, a protein kojeg sadrži, aloectin, ubrzava zacjeljivanje i stimulira imunološki sustav.

Uzmite aspirin ili ibuprofen kako bi umanjili upalu i bol te povećajte unos vode kako bi suzbili dehidraciju i gubitak tečnosti iz organizma. Ukoliko primijetite oticanje opečenog područja, nanesite 1% -tnu hidrokortizonsku kremu u laganom sloju ili gazu natopljenu hladnim čajem od kamilice.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-10-18 14:53:50. izvor: Kako Leciti