Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

DREVNA ALTERNATIVA

Stiskanje prstiju ili Jin Shin Jyutsu – Drevna metoda japanskog liječenja

Jin Shin Jyutsu, japanska je alternativna drevna medicina, stiskanjem određenih prstiju na ruci možemo riješiti bolova, nesanice ili nekog psihičkog problema.

Jin Shin Jyutsu je umjetnost usklađivanja životne energije s tijelom. Navodno je nastala još prije Bude, a ponovno ju je otkrio početkom prošlog stoljeća Murai, nakon oporavka od teške bolesti. Murai je vjerovao da svatko od nas posjeduje mogućnost koristiti Jin Shin Jyutsu.

Prema japanskom tumačenju Jin Shin Jyutsu-a, svaki prst označava jedan organ, odnosno dio tijela, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati tijelo i ublažiti tegobe koje vas muče.

 

Kako funkcionira?

Jin Shin Jyutsu kakoleciti

Mali prst

Pritiskom na mali prst djelovat ćete na srce te se osloboditi nervoze, anksioznosti, napadaja panike, grlobolje, nadutosti i problema s kostima.

Prstenjak

Pritiskom na prstenjak pomoći ćete si ako imate problema s plućima i probavnim smetnjama, disanjem ili ako ste pod stresom.

Srednji prst

Imate li problema s jetrom ili živcima, čvrsto stisnite srednji prst i držite ga tako neko vrijeme. Ovo je dobar način da se oslobodite stresa i nesigurnosti. Možete poboljšati svoje kardiovaskularno zdravlje i riješiti se menstrualnih tegoba, problema s vidom ili glavoboljom.

Kažiprst

Ako imate problem s mjehurom ili bubrezima, pritisnite kažiprst. Ublažit će vam grčeve te bolove u leđima, kao i probavne smetnje.

Palac

Pritiskom na palac bit će ublaženi problemi u abdomenu i želucu. Također, pritisak palca ublažava anksioznost, depresiju, tugu i nervozu.

Dlan

Pritiskom na dlan djelovat ćete na diaphragma, pupkovinu te uravnotežuje glavni središnji tok, odnosno pritiskom na centralni dio dlana uravnotežujete “dah života”.

 

 

 

 

Sličan Post 2016-11-08 22:57:05. izvor: Kako Leciti

15 thoughts on “Stiskanje prstiju ili Jin Shin Jyutsu – Drevna metoda japanskog liječenja

Comments are closed.