Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

ZDRAVA PREHRANA

Krumpir je izvor zdravlja

Krumpir je izvor zdravlja – Povrće koje jako dobro poznajemo, ali ne znamo koliko je zdravo

Krumpir je danas neizostavna namirnica na jelovniku svakog domaćinstva. Može se pripremati na veliki broj načina, a osim toga izuzetno je dobar za naše zdravlje jer obiluje znatnom količinom supstanci koje blagotvorno djeluju na naš organizam.
Iako za krumpir mislimo da nije baš zdrav, to je većinom zbog lošeg načina pripreme.
Krumpir često pržimo u dubokom ulju, što nije zdravo, ali to ne znači da krumpir kao namirnica nije zdrava za naš organizam. Naučite neke stvari o ovom gomoljastom povrću, koje sigurno treba da bude sastavni dio naše ishrane.
Krumpir ubrajamo u red niže kaloričnih namirnica jer ima samo 70 kalorija u 100 grama. Također, sadrži i oko 15% ugljenih hidrata posebne vrste, koji za razliku od onih jednostavnih u slatkišima, podliježu dužem procesu razgradnje, dajući tako potrebnu energiju i dug osjećaj sitosti.
Krumpir zahvaljujući svojim vlaknima, koja veže vodu za sebe, poboljšava našu probavu povećavajući volumen crijeva i ubrzavajući njihovo pražnjenje. Najveći broj ovih vlakana nalazi se u kori koju nažalost često ne smijemo jesti. Izuzetak je svakako domaći krumpir, odnosno onaj u čije smo porijeklo sigurni.

izvor: Kakolijeciti.com

Sličan Post 2016-10-22 05:30:55. izvor: Kako Leciti