Kako Leciti

Alternativna Medicina – Narodna Apoteka

LEKSIKON BILJA

Ljekovita biljka – Imela

Ljekovita biljka – Imela – Njemačka istraživanja ukazuju na mogućnost korištenja ove biljke na usporavanje tumora jačanjem imunološkog sustava

Imela je grm koji živi kao parazitska biljka,a nalazi se na granama jasena, topole i stabala jabuke. Listovi su kožnati i imaju neugodan gorak okus, a u svibnju se pojavljuju žućkasti cvjetovi.

Sa korištenjem ove biljke trebate biti jako oprezni.
Podovi su ljepljivi, a u obliku su bobica koje se ponekad upotrebljavaju u ljekovite svrhe, ali se listovi, koji se beru u proljeće i jesen, češće koriste za unutarnju primjenu i pripremu oparaka, ekstrakata, kapsula i drugih farmaceutskih proizvoda, nakon što se osuše.

Viskotoksini i lektini su otrovni spojevi koji se nalaze u biljci, no male količine mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava. Pripravci od imele snižavaju krvni tlak.

Njemačka istraživanja ukazuju na mogućnost korištenja ove biljke na usporavanje tumora jačanjem imunološkog sustava, a također se tvrdi da imela liječi otvrdnuće arterija. No rezultati ispitivanja ove tvrdnje na pacijentima nisu to potvrdila.

Budući da imela sadržava otrovne spojeve, nikako se ne smije uzimati na svoju ruku u bilo kojem obliku. Potrebno se konzultirati s liječnikom.

Sličan Post 2016-10-19 14:44:35. izvor: Kako Leciti